• Novinky

            • 5.A NA EXKURZII V ELEKTRÁRNI PIEŠŤANY

            • Desiateho apríla 2024 sa žiaci 5.A triedy zúčastnili na exkurzii s názvom Elektrické obvody na papieri v Elektrárni Piešťany. Na kreatívnom workshope venovanom vytváraniu elektrických obvodov a ich začleneniu do výtvarných diel sa žiakom 5.A veľmi páčilo a preukázali pohotové vedomosti i zručnosti z oblasti techniky. Každý z prítomných piatakov si vytvoril vlastné umelecké dielo, ktorého súčasťou bol elektrický obvod s využitím batérií, netradičných vodivých materiálov, LED diód a papiera s kartónom. Zoznámili sme sa s pojmami vodič – izolant, s ich schematickými značkami a s paralelným zapojením. Každý zo žiakov si svoje vlastné svietiace dielo zobral so sebou domov. V Elektrárni Piešťany sme si po skončení workshopu pozreli výstavu s názvom Tieňohry a iné fotografie od špecialistu na čiernobielu fotografiu Antona Sládka. Po skončení exkurzie sme sa nenáhlili domov, voľný čas v Piešťanoch sme využili na futbalový match, cvičenie na workoutovom ihrisku a na preliezkach na LIDL ihrisku. Keď nám začalo škvŕkať v žalúdku, tak sme sa pobrali na obed do Auparku a na piešťanskú pešiu zónu. O štvrtej popoludní sme sa lúčili, nie poslednýkrát, s krásnym slovenským kúpeľným mestom a jeho úžasnou dieselovou elektrárňou, ktorá ešte počas 2.svetovej vojny tvorila záložný zdroj energie na našom území. Počas celého dňa nám skvele išli aj vlaky. Nebyť chladného vetriska, boli by naše postrehy z exkurzie len tie naj.

            • Výtvarná súťaž: "Vesmír očami detí"

            • Výtvarná súťaž ,, Vesmír očami detí"Žiaci 1. a 9. ročníka sa zapojili do celoslovenskej výtvarnej súťaže ,, Vesmír očami detí"Ukážky najkrajších výtvarných prác , ktoré budú reprezentovať našu školu.

            • MATEMATICKÝ KLOKAN

            • Dňa 26.3. si žiaci 1.-4.ročníka "prevetrali" svoje vedomosti na medzinárodnej matematickej sútaži MATEMATICKÝ KLOKAN

            • Oddychovo-relaxačná zóna od Raiffeisen bank

            • Na začiatku posledných dvojmesačných letných prázdnin sa podarilo našej škole v súťaži od Raiffeisen Bank získať v nitrianskom kraji najviac hlasov s projektom Oddychovo-relaxačná zóna na ZŠ Beethovenova. Zásluhu na našom víťazstve mali hlavne hlasy rodičov žiakov našej školy, niektorých zamestnancov školy a ich blízkych i známych, za čo aj touto cestou veľmi pekne ďakujeme. Rovnako nám pomohli aj žiaci druhého stupňa, ktorí oslovovali ľudí v blízkom i širšom okolí. Tiež im zato patria naše slová vďaky a uznania. Pričinili sa o výbornú vec. Výhru 1000 € za nitriansky kraj v súťaži Narodeninový špeciál od Raiffeisen Bank sme obdržali vo februári tohto roku. Peniaze sme sa rozumným spôsobom snažili podeliť medzi niekoľko potrebných vecí. Žiaci 1.stupňa našej základnej školy získali možnosť tráviť prestávky i poobedňajšie vyučovanie v krajšom a lepšom prostredí. Na koberci i na nových stolíkoch môžu žiaci čítať vlastné i zapožičané knižky z knižných poličiek. Nálepka Človeče, nehnevaj sa na sahovnica s figúrkami na ďalšom stolíku hneď v prvých dňoch niektorých žiakov podnietila k súťaživosti a k zábave. Rovnako tak aj ďalšie spoločenské hry, ktoré si skôr či neskôr s pani vychovávateľkami deti zahrajú. Kvetinky na stenách umožňujú zakresliť žiakom ako sa cítia. Zásluhou stavebnice a spájacích kociek si môžu žiaci cibriť vlastnú techniku. Oddych pre každého je možný nielen na koberci ale aj na rôznych taburetkách, hrubých podsedákoch či iných sedacích prvkoch. Tešíme sa, že sa naša škola mení k lepšiemu a veríme, že nové a pekné prostredie si naši žiaci budú môcť vychutnávať čo najdlhšie. Veľmi pekne ďakujeme všetkým, ktorí prispeli k dielu vlastnou rukou. Ďakujeme Raiffeisen bank, že neustále financuje verejnoprospešné aktivity a podstatným dielom nám finančne pomohla zlepšiť a skrášliť prostredie pre našich menších žiakov. Ďakujeme všetkým srdečným a dobrým ľuďom, viacerým ochotným a pomáhajúcim rodičom, žiakom a pani vychovávateľkám, obzvlášť pani vychovávateľke Radke Spáčovej, ktorí či už svojimi hlasmi v súťaži, prípadne inou pomocou prispeli dôležitým dielom do novej skladačky – Oddychovo-relaxačnej zóny na ZŠ Beethovenova.

               

            • Marec – mesiac knihy v 8.B

            • Žiaci 8.B na hodinách literatúry tvorivo pracovali. Rozdelili sa do skupín a pracovali so zadanými úlohami – čítanie s porozumením „Prečo je marec mesiacom knihy?“, kvíz, knižní detektívi. Čítali knihu Malý princ, ku ktorej vytvorili nádherné leporelá. Zahrali sa aj so slovami a napísali Cinquain a Akrostich. Išlo im to veľmi dobre. Výsledkom boli úžasné projekty k téme Marec – mesiac knihy.

            • Celoslovenský detský čitateľský maratón „ČÍTAJME SI…“ 2024

            • V dňoch 18. – 22.3.2024  sa žiaci našej školy zapojili do čitateľského maratónu pod názvom „Čítajme si …“ , ktorého  hlavným celoslovenským organizátorom je Linka detskej istoty. Cieľom podujatia bolo podporiť a zvýšiť záujem detí o čítanie kníh a zapojiť do čitateľského maratónu čo najväčší počet detí, ktoré čítali súčasne v danom termíne vo viacerých mestách či obciach, knižniciach a iných miestach po celom Slovensku. Do čitateľského maratónu sa zapojilo 325 našich žiakov.

            • Divadielko Šípková Ruženka s 5. C

            • Žiaci 5.C si nacvičili krátku scénku z rozprávky Šípková Ruženka a predstavením potešili žiakov z prvého stupňa a predškolákov. Na hodinách techniky si k vystúpeniu sami vytvorili kulisy a rekvizity.

            • Moduly - Tance do škôl

            • Žiaci tretieho a štvrtého ročníka sa aj tento rok v rámci telesnej a športovej výchovy zapojili do projektu MODULY 2023/2024 - Tance do škôl. Na hodinách sa venovali pohybovej príprave, tanečným krokom a to všetko pod vedením skúsenej lektorky z tanečnej školy House of Dance by Tomáš Surovec v Nitre. Výsledkom ich snaženia bola spoločná choreografia.

            • Divadielko O troch prasiatkach

            • Marec - mesiac knihy si žiaci 1. ročníka pripomenuli v popoludňajších hodinách v školskom klube veselým divadielkom „O troch prasiatkach“ , ktoré si zahrali v školskej knižnici.

            • Florbalový turnaj - dievčatá

            • Dievčatá našej školy sa v piatok 22.3. zúčastnili florbaloveho turnaja, kde sa umiestnili na 4. mieste. V zápasoch podávali výborne výkony. Ďakujeme im za vzornú reprezentáciu našej školy a gratulujeme.

              Kapats Ioanna, Komárňanská Martina, Kudrnová Natália, Paulíková Nela, Raučinová Hana, Šabíková Cynthia, Šranková Sabína, Turbová Pavlína, Tvrdoňová Sofia, Vavríková Hana, Žáčiková Karina