• Novinky

            • Žiaci IV. A,B - Divadelná Nitra v KOS. Inscenácia Vzduch je čistý

            • Žiaci IV. A,B napriek nepriaznivému počasiu zažili pekné dopoludnie " Divadelná Nitra" v KOS. Inscenácia " Vzduch je čistý" na motívy rozprávky od Olina Kozubeka bola obohatená detskými autorskými pesničkami a detskými tradičnými hrami. Po predstavení sa mohli deti porozprávať s autormi inscenácie, nielen o tvorbe, ale aj o nárečových slovách a aj o tom, ako sa zbaviť trémy.Pred odchodom z KOS si deti prezreli výstavu kultúrneho dedičstva regiónu a niečo sa dozvedeli i o fungovaní hvezdárne v Nitre.

            • Ôsmacké matematické prechádzky vďaka ZSE

            • Zásluhou projektu Výnimoční učitelia od Západoslovenskej energetiky sa môžu žiaci 8.ročníka realizovať na matematických prechádzkach. Z dvojtisícového grantu od ZSE sa nám podarilo zabezpečiť 14 prenosných tabletov, 14 zvinovacích metrov, 14 krajčírskych metrov a 21 tvrdých podložiek, ktoré žiakom slúžia a budú slúžiť nielen pri riešení matematických úloh v praxi. Žiaci 8.A sa počas dvojhodinovky matematiky a techniky dňa 29.mája zúčastnili na prechádzke Okolo ihriska na sídlisku Klokočina neďaleko našej školy. Rovnakú matematickú prechádzku si vyskúšali aj žiaci 8.B, kvôli vrtochom počasia však až v piatok 7.6.2024. Väčšina žiakov prejavila veľkú snahu a záujem riešiť úlohy, v ktorých sa nám podarilo ukázať potrebu matematiky v bežnom živote. Tímová spolupráca bola u viacerých skupín výborná, väčšina skupín vyriešila správne buď všetkých 5 úloh, alebo 4. Zábava, dobrá nálada a záujem okoloidúcich nám na prechádzke nechýbali. Už teraz sa tešíme na ďalšiu matematickú prechádzku.

              Spoločnosti Západoslovenská energetika ďakujeme za materiálnu pomoc, bez ktorej by sme matematické prechádzky i opakovanie učiva matematiky prostredníctvom aplikácie Kahoot na tabletoch nemohli riešiť.  

            • Piataci s ôsmakmi na Novej scéne

            • Svetoznámy muzikál Oliver! podľa slávneho románu Charlesa Dickensa – Oliver Twist bol cieľom žiakov 5.A, 5.C a jedenástky z 8.B v prvý júnový utorok. Z nitrianskej železničnej stanice sme odchádzali za obrovského lejaku, po ktorom však už v Bratislave nebolo ani chýru, ani slychu. Aj keď sa neďaleko vylieval Dunaj, nezabránilo to partičke žiakov zo ZŠ Beethovenova cez záhradu Grasalkovičovho paláca dokráčať až do divadla na Novej scéne. Mali sme možnosť vidieť kultúrny skvost s čerešničkou na torte. Výborným slovenským hercom Karolovi Čálikovi, Csongorovi Kassaiovi či Petrovi Kočišovi skvele na pódiu v roli Lišiaka sekundoval žiak našej 5.A Leonard Bíró. Skladby Lionela Barta si s obrovským záujmom aj z úst nášho Lea vypočulo plné hľadisko. Náš Leo podal úžasný, sebavedomý výkon, skoro ako keby na pódiu pôsobil desiatky rokov. Predstavenie i jeho výkon v nás zanechali hlboký zážitok. Muzikál gradoval až krátko po trinástej hodine. Keďže nám škvŕkalo v žalúdkoch, tak sme si v šatni vyzdvihli oblečenie a prešli sme sa na Mlynské Nivy, kde sme si v obchodnom centre dopriali obed podľa vlastnej chuti. Krátky rozchod využili žiaci aj na návštevu zelenej strechy. O pol štvrtej sme sa autobusmi MHD vybrali na hlavnú stanicu, kde sme s vyplazeným jazykom stihli náš vlak. Cez Trnavu sa nám podarilo po šiestej hodine šťastne dostať domov do Nitry. Na krásne predstavenie budeme spomínať ešte dlhý čas.

            • Medzinárodný deň detí

            • Deň detí sme na našej škole oslávili spolu s príslušníkmi policajného zboru SR. Policajti kynológovia nám predviedli prácu 3 psov - jeden na vyhľadávanie stratených ľudí a vecí, druhý bol špecialista na drogy a iné omamné látky a najmladšie šteniatko nám predviedlo, ako sa chytá útočník. Po skončení ukážok si deti mohli obzrieť policajné auto, sadnúť si doň, zapnúť policajnú húkačku, ale aj obliecť si policajnú vestu. Ďakujeme, páni policajti, za príjemné dopoludnie.