• Novinky

            • 5.A na brannom cvičení nad Nitrou

            • Prvý októbrový piatok si žiaci 5.A pohybom a pobytom v prírode zopakovali dôležité poznatky z teoretickej časti branného cvičenia. Chladné piatkové ráno nás zastihlo v autobuse číslo 9, ktorým sme vyrazili ku nemocnici na Zobore. Krátko pred deviatou sme od liečebáku začali stúpať na Zobor. Zhruba po hodinke sme si na ňom spravili pár fotiek, nadesiatovali sa, nazbierali si suché konáriky a v dobrej nálade už bez bumbajky išli opekať na pyramídu. Keď sme tam dorazili, nebolo na nej takmer ani človiečika. Vítalo nás voľné ohnisko, čo sme hneď využili a založili si oheň. Po opečení prinesených špekačiek sme sa napapali a uhasili oheň. Spolu sme sa zvečnili na pamiatku, pozreli si zvrchu naše krásne mesto a vydali sa smerom na dražovský kostolík. Cesta nám ubiehala za slnečného počasia pomerne rýchlo, športovci z 5.A ľahko zdolávali svoje limity. Pred príchodom do Dražoviec sme ešte museli ošetrovať jednu zbytočnú hrču na hlave, inak nám to šlo ako po masle. Polhodinka pri nitrianskej pamiatke, ktorá zdobila aj slovenskú päťdesiatkorunovú bankovku, nám ubehla veľmi rýchlo. Od dražovského kostolíka sme sa ešte prešli ku zastávke autobusu číslo 4. Tam nás vítala otvorená Jednota, v ktorej sme sa rýchlo občerstvili. Spoločne sme nastúpili na autobus a absolvovali takmer hodinu dlhú štreku busom ku škole, kde sme sa príjemne unavení rozlúčili.

            • Európsky týždeň mobility a športu - II. ročník

            • Žiaci druhého ročníka si počas Európskeho týždňa mobility vyskúšali kolobežky ako dopravný prostriedok. Chlapci a dievčatá si zasúťažili o najrýchlejšiu kolobežku a spoločne prešli čestný okruh okolo ihriska.

              V iný deň sa vybláznili na švihadlách a zahrali si i futbal. 

            • Futbalovo – turistický športový deň 5.A

            • Posledný septembrový týždeň má prívlastok športový. Žiaci 5.A zo ZŠ Beethovenova toto označenie v stredu 27.septembra 2023 do bodky naplnili. Náš športový deň sa skladal z turistickej prechádzky od školy cez Mlynárce, Hidepark a mestský park až ku Zoborskému jazierku. Tam sme sa do sýtosti vyšantili pri hraní futbalu, na kolotoči a pri cvičení vo fitnesparku s vlastnou váhou. Chodeckú i futbalovú časť sme za exkluzívneho počasia prerušovali pravidelnými občerstvovacími pauzami. Všetkých sedemnásť ratolestí z 5.A zvládlo dlhšiu vychádzku ľavou zadnou a náš športový deň dopadol na jednotku. Šťastní, zdraví a vyšportovaní sme sa autobusom zo Zobora krátko po jednej hodine vrátili ku škole a pochutili si na super obede (tá kuracia polievočka a moravské koláče v školskej jedálni boli skvelé, pani kuchárky by si za ne zaslúžili Michelinskú hviezdu). Prežili sme parádny deň. Nabudúce sa naše športové aktivity ešte pokúsime vyšperkovať menším počtom detských zvád.

              PS: Veľkú pochvalu si zaslúžia naše dievčatá, ktoré v autobuse MHD neváhali obetovať vlastné pohodlie a ponúkli svoje miesto na sedenie starším dámam. Klobúk dole a palec hore.      

            • Európsky týždeň športu

            • 22.9. v piatok sa konal na našej škole dlho očakávaný turnaj vo florbale. Tak ako býva zvykom, lístky boli vypredané v priebehu niekoľko minút. V Beethoven aréne sa tlačili diváci až po strechu. Ale čo bolo najdôležitejšie? Všetky družstvá predviedli majstrovské umenie, vysoké tempo a o víťaza sa rozhodovalo až do posledných zápasov. Perfektné akcie, nádherné góly si zaslúžili obdiv všetkých divákov.
              Umiestnenie medzi piatymi a šiestymi ročníkmi:
              3.miesto: 5.A
              2.miesto: 6.B
              1.miesto: 6.A

              Umiestnenie medzi siedmakmi až deviatakmi:
              3.miesto: 8.A
              2.miesto: 8.B
              1.miesto: 9.B

              25.9. v pondelok sa hral na našej škole ešte dosiaľ neznámi turnaj vo vybíjanej zmiešaných družstiev ( na ploche museli byť 4 dievčatá a 4 chlapci ).
              Aj tento turnaj priniesol výbornú športovú atmosféru na tribúny aj na hraciu plochu. Tak ako v piatkovom turnaji aj v tomto turnaji sa rozhodovalo až do posledných zápasov o víťaza. Podľa odoziev divákov a hráčov musíme konštatovať , že turnaj vo vybíjanej bude musieť mať svoje pokračovanie.

              Umiestnenie medzi piatymi a šiestymi ročníkmi:
              3.miesto: 6.B
              2.miesto: 5.A
              1.miesto: 6.A


              Umiestnenie medzi siedmakmi až deviatakmi:
              3.miesto:8.A
              2.miesto: 8.B
              1.miesto: 9.B

              Všetkým športovcom treba vyjadriť len veľký obdiv za predvedené výkony.

               

               

            • Test digitálnej gramotnosti na hodine Informatiky

            • Naši žiaci absolvujú na hodinách Informatiky Test digitálnej gramotnosti vďaka ktorému ihneď po vyriešení testu spolu s vyučujúcimi zistia, v ktorých oblastiach majú silné stránky a v ktorých majú ešte nedostatky. Podľa zistených informácii z testu, vie vyučujúci zacieliť na prípadne nedostatky žiakov.

            • Výtvarná súťaž Nitra moje mesto

            • Fotky z vyhodnotenia výtvarnej sútaže Nitra moje mesto sa naša žiačka Dominka Šimáková z VIII.B s prácou Morový stĺp umiestnila na krásnom 1. mieste. Srdečne gratulujeme!