• Novinky

            • Pekelný život

            • Dňa 22.6.2022 žiačky 6. a 8. ročníka odohrali pre žiakov 1. stupňa, ale aj pre starších žiakov, divadelnú hru Pekelný život, ktorá sa všetkým páčila.

            • Nitra - moje mesto

            • Dňa 21. júna 2022 v synagóge v Nitre prebehlo vyhodnotenie výtvarnej a literárnej súťaže, ktorú organizovalo Centrum voľného času v Nitre v spolupráci s mestom Nitra. Z našej školy bola ocenená a získala vecnú cenu a diplom žiačka 7.B Dominika Šimáková. GRATULUJEME!!!

            • Workshop pre deti - Hra so slovom

            • Dňa 15. - 16.6. sa naši žiaci 3. a 2. ročníka zúčastnili tvorivého workshopu pre deti,ktorý organizovalo Krajské osvetové stredisko v Nitre.Žiaci sa prostredníctvom hry a praktických cvičení učili pracovať s prozaickým textom.

            • Plavecký výcvik

            • V týždni 6.6. – 10.6. 2022 sa žiaci 7. a 8. ročníkov zúčastnila plaveckého výcviku na kúpalisku Štrand v Nových Zámkoch. Žiaci sa naučili a zdokonalili v plávaní, potápaní a predpísaných skokoch do vody. Samozrejme ako odmena im bola zábava na  vodnom hrade a vodnej nafukovačke.

              V stredu, keď pršalo boli vo vodnom parku v Poľnom Kesove. Ani tam nezaháľali a okrem relaxu absolvovali aj prepísané plavecké štýly v plaveckom bazéne.

            • Výchovný koncert

            • Dňa 6.6.2022 sa žiaci 3. a 4.ročníka zúčastnili výchovného koncertu, ktorý organizovala ZUŠ Jozefa Rosinského v Nitre.Výchovný koncert bol pre žiakov zábavný, poučný a zaroveň inšpirujúci.Ďakujeme žiakom a učiteľom ZUŠ J. Rosinského za veľmi pekný kultúrny zážitok.

            • Školský výlet 9.A

            • 7. júna 2022 boli žiaci 9.A spolu s pani učiteľkami Haringovou a Hanusovou na školskom výlete v Štúrove.

              Bolo utorkové slnečné ráno a všetci sme netrpezlivo očakávali príchod nášho vlaku do Nových Zámkov. Na prestup do rýchlika smerom do Budapešti sme mali iba 5 minút. Stihli sme. Ani sme sa nenazdali a boli sme v cieli nášho výletu – na kúpalisku Vadaš. Počas krásneho dňa sme využili bazény, tobogány, zahrali si volejbal vo vode. Po pätnástej hodine sme sa vybrali k nábrežiu Dunaja a vychutnali pohľad na Ostrihomskú baziliku. Na záver sme si posedeli pri dobrej zmrzline na pešej zóne. Unavení, ale plní pekných dojmov sme sa večer šťastne vrátili vláčikom domov.

            • Deň detí zo Žibrice na Zobor

            • Ďalší usedený kovidový školský rok nám ubehol ako voda a na sviatok všetkých detí sme tentokrát kino vymenili za prechádzku a opekačku v prírode. Do Štitár odviezol na Deň detí žiakov 6.B a 6.C objednaný autobus. V strede obce sme pri potravinách nabrali smer Žibrica. Úvodný kopček sme „zmákli“ ľavou zadnou a s krátkymi prestávkami zameranými na dopĺňanie pitného režimu sme sa po poldruhahodinke dostali až do Sedla pod Žibricou. Terén bol po nočnom daždi takmer ideálny a vzduch, ktorý sme dýchali úžasne príjemný. Skvelé podmienky panovali aj po ceste zo Žibrice cez Trojchotár až na Zobor. Občas sme dvihli nejaké suchšie drevené štiepky a pribalili sme aj pár konárikov s vidinou ľahšieho založenia táboráka na Pyramíde. Niektorí žiaci dokonca „pomohli“ slimákom vyliezajúcim z ulít zásluhou svojich horných končatín prejsť vzdialenosť, akú neujdú tieto živočíchy za celý svoj život. Krátko po jedenástej sme dorazili na najvyšší vrch nad Nitrou. Akurát ho opúšťala partia ľudí, ktorí nám ponúkli svoj založený ohník. Touto možnosťou sme nepohrdli, hoci staré noviny, štiepky a konáriky sme napokon niesli zbytočne. Naše obedové menu pozostávalo väčšinou zo špekačiek, avšak niektorí žiaci dostali nabalené aj domáce klobásky. Pri ohníku to poriadne rozvoniavalo, no pozvoľna sa zvyšovala aj teplota vzduchu. Niektorí žiaci šantili na lúke, ďalší sa opaľovali a iní s palicou v ruke netrpezlivo obracali mäsové dobroty. Po takmer dvoch futbalových polčasoch sme si najedení spravili zopár spoločných záberov a chlapci vo vlastnej réžii bez ďalších svedkov uhasili náš ohník. O štvrťhodinku sme sa už nachádzali na Pyramíde, kde sme si dali krátku pauzu, poriadne sa rozhliadli a pochopili aké krásne je mesto, v ktorom bývame či navštevujeme našu školu. Výhľady stáli zato, nad všetkými vyčnievala elektráreň v Mochovciach. Cestou k liečebnému ústavu sme museli dávať pozor, aby sme nezakopli o veľké kamene, ktoré nám znepríjemňovali trasu nadol. Nikomu sa našťastie nič nestalo. Od nemocnice na Zobore sme prešli cez lávku do parku, kde sme si dopriali zmrzlinu, občerstvenie a viac ako polhodinovú pauzu. Po pol štvrtej z takmer tridsiatky prítomných žiakov dve tretiny naskočili spolu s pani učiteľkami Beneovou a Hanusovou do autobusu na Párovskej ulici. Zvyšok žiakov chcel dokončiť naše putovanie zo Žibrice až priamo ku škole bez použitia dopravného prostriedku. Preto sa spolu s pánom učiteľom Haringom pobrali prechádzkychtiví šiestaci cez mestský park, Hydepark a Mlynárce po vlastných až ku škole. Tesne po piatej sa naše putovanie zdarne pri našej škole napokon skončilo. Mnohí žiaci ukázali pevnú výdrž a výbornú kondičku. Veríme, že sa im výlet páčil a že budú na Deň detí 2022 spomínať len v dobrom.

            • Školský florbalový turnaj – 1.6.2022

            • 1.6.2022 sa odohral na našej škole dlho očakávaný florbalový turnaj medz triedami. Zúčastnilo sa ho 5 tried: 6.A, 7.A, 8.A, 8.B a 9.B.

              Hralo sa najspravodlivejším systémom každý s každým. Zápasy sa hrali vo veľkom nasadení a tiež priniesli vysokú hernú kvalitu, môžem povedať divácky zujímavú. Každé družstvo ukázalo hernú vyspelosť.

              Bonbónikom turnaja bol zápas medzi 9.B a 8.B. Družstvá odohrali špičkový zápas – kľudne sme mohli predávať vysielacie práva za nemalú sumu. „ Profesionáli“ z 8.B tento duel vyhrali a bol veľký predpoklad, že si titul nenechajú úsť a tak sa aj stalo.

               

              O spravodlivé rozhodovanie sa starali p.učitelia Ľ.Svitač a T.Seko. Všetky zápasy sa hrali v duchu fair play, takže rohodovanie bolo veľmi jednoduché. Rytierske vystupovanie hráčov bolo peknou pečaťou turnaja.

              Družstvo z 9.B malo v tíme až 3 dievčatá, ktoré sa medzi chlapcami vôbec nestratili. A pozor - 9.B prišlo povzbudiť ultrafans – spolužiačky spolu s p.triednou Ivetou Gašparovou.

               

              Šport je v našej škole obľúbený a dôležitý, preto turnaj potreboval patričné vyhodnotenie. Turnaj prišla vyhodnotiť p.riaditeľka Nataša Vinohradská, ktorá pochválila všetkých športovcov a udelila ocenenia pre 3 najlepšie tímy.

               

              Umiestnenie:

              1.miesto:trieda 8.B

              2.miesto:trieda 9.B

              3.miesto:trieda 8.A

              4.miesto:trieda 6.A

              5.miesto:trieda 7.A