• Novinky

            • Hlasuj za projekt Oddychovo-relaxačná zóna na ZŠ Beethovenova Nitra

            • Dobrý deň.
              Radi by sme Vás poprosili o hlas pre projekt našej ZŠ Beethovenova. V jednom z výklenkov našej školy by sme radi vytvorili oddychovo-relaxačnú zónu, ktorú by mohli využívať žiaci počas vyučovania a počas popoludňajšieho Školského klubu detí (družiny). Súťaž opäť organizuje RAIFFEISEN BANK. Ide o súťaž GESTO PRE MESTO, v ktorej sa nám na konci roku 2021 podarilo uspieť (získali sme 2000 €) s projektom Matematickej učebne, ktorú používame na vyučovanie matematiky na 2.stupni našej ZŠ. Teraz získa organizácia s najvyšším počtom hlasov v našom kraji 1000 €. Ak chcete, aby sme mohli pre žiakov na 1.stupni vytvoriť miesto, kde sa budú cítiť fajn aj počas popoludňajšej družiny, prosím, zahlasujte do konca júna za našu školu a poproste aj svojich priateľov.
              ĎAKUJEME.
              PS: Presný návod ako hlasovať je HORE v prílohe.

            • PIKOPRETEK NA ŽELEZNEJ STUDIENKE PRVÝKRÁT S NITRIANSKOU ÚČASŤOU

            • Posledný májový deň sa uskutočnil 25.ročník súťaže PIKOPRETEK na bratislavskej Železnej studničke. Štvrťstoročie bez nitrianskej účasti zmenili až žiaci ZŠ Beethovenova. Matematicko – logicko – športovej súťaže štvorčlenných tímov sa zúčastnili aj dve nitrianske družstvá ZŠ Beethovenova, jedno siedmacké v zložení S. Jež, D. Líška, T. Sháněl a T. Spáč, druhé ôsmacké v zložení M. Húsenica, Do. Prešinský, M. Széleš a D. Šimáková. Obe družstvá súťažili na 3,5 kilometrovom úseku kde sa na ôsmych stanovištiach borili s rôznymi úlohami. Obe naše družstvá sa maximálne snažili a rýchlo postupovali v teréne podľa mapy. Viac sa darilo siedmakom, ktorí spomedzi 33 škôl skončili na deviatom mieste. Hneď pri prvej účasti sa nám podarilo skončiť medzi najlepšou desiatkou a predbehli sme aj niektoré bratislavské gymnáziá či školy pre mimoriadne nadané deti. Žiakom ôsmeho ročníka patrilo celkové 25.miesto spomedzi 31 škôl.

              Všetci žiaci ZŠ Beethovenova na podujatí PIKOPRETEK výborne reprezentovali našu školu a ukázali, že spolupráca a logicko – športové úlohy im nie sú cudzie. Nabrali sme cenné skúsenosti a snáď sa nám o rok podarí ešte zlepšiť. Gratulujeme všetkým účastníkom súťaže, ďakujeme za vzornú reprezentáciu a držíme palce do ďalších súťaží. Veľmi si vážime, že žiaci neváhali prekonať skoré vstávanie a preukázali svoje vedomosti a športové zdatnosti.