• Novinky

            • Naprogramovaná hra Kameň, papier, nožnice

            • Na hodine informatiky žiaci so sprevádzaním učiteľa naprogramovali mikropočítače tak, aby náhodne po zatrasení zobrazovali buď kameň, papier alebo nožnice. Súťažili proti sebe. Aby dokázali si body počítať, naprogramovali mikropočítač tak, aby po stlačení tlačidla víťazovi prirátal bod a druhým tlačidlo si mohol žiak zobraziť dosiahnutý počet podov a porovnal so súperom. 

            • JARNÁ VYCHÁDZKA DO TRENČIANSKEHO KRAJA

            • Zaslúžený relax počas jarných prázdnin si turisti z ôsmeho ročníka okorenili v stredu prechádzkou v peknom počasí pod dohľadom p.uč. Haringu. Keďže v okolí Trenčína si prázdninové chvíľky žiaci užívali už pred dvomi týždňami, tak turistické chodníčky v blízkosti mesta módy boli pre Nitranov voľné. Na trase z Trenčianskych Bohuslavíc do Haluzíc a späť sme nestretli žiadnych turistov. Haluzická tiesňava bola pripravená len pre nás a tak sme si ju náležite vychutnali. Vodopády v Haluziciach bzučali na plné obrátky, zrúcaninu románskeho kostolíka osvetľovali slnečné lúče. Napokon sme vyliezli na Hájnicu, rozhľadňu nad Haluzicami, a vychutnali sme si obhliadku na široké okolie. Škoda, že sme nemali so sebou špekáčiky, mohli sme si pri nej aj opekať. Cestou do Bohuslavíc na vlak sme sa kochali nielen pekným lesíkom ale aj výhľadmi na majestátny Beckov. Keďže sme boli veľmi rýchli, stihli sme okoštovať čerstvé bagety v Novom Meste nad Váhom a prestúpiť do autobusu, ktorý mieril do Beckova. Tam sme si pozreli ako sa mení pred očami pekný hradný areál na strmom vysokom brale. Návrat do Nitry bol expresný, vlaky nemali žiadne meškanie a tak sme už o šiestej vykračovali v ústrety našich nitrianskych príbytkov.

               

            • Bájky v 6.B

            •  

              Žiaci 6.B  sa na hodinách literatúry  zoznámili s bájkami. Čítali, kreslili a vytvorili veľmi pekné projekty.
              Rozdelili sa do skupín a pracovali so zadanými úlohami – čítanie s porozumením, kvíz, puzzle. Využili svoje vedomosti, tvorivosť aj výtvarný talent. Na záver formou dramatizácie predstavili bájky svojim spolužiakom.