• Novinky

            • SPOLUPRÁCA S DIECÉZNOU CHARITOU

            • Prostredníctvom Diecéznej charity je od decembra 2023 na našej škole zabezpečené doučovanie pre žiakov z Ukrajiny. Spolupráca prebieha na skvelej úrovni, dvakrát týždenne. Preto sme sa rozhodli podporiť charitu a s týmto cieľom sa uskutočnila v týždni od 11.-15.12. 2023 vianočná burza. 

              Výťažok z tejto burzy odovzdala p.riaditeľka dnes, 20.12. 2023, osobne riaditeľovi Diecéznej charity v Nitre, Ing. Jurajovi Barátovi. 

              Veríme, že projekt vzájomnej spolupráce bude pokračovať úspešne i v ďalšom období a my sa veľmi radi pripojíme k dobrej myšlienke a skutkom, ktoré vedú žiakov k empatii a pomoci iným.

            • Vianočná pošta pre seniorov 2023

            • Žiaci 5.C vytvorili na hodinách techniky 18 vianočných pozdravov. Týmto sa zapojili do krásneho projektu, vďaka ktorému vyčaria úsmev na tvári starkým z Domova seniorov v Pezinku.

            • Vianočná burza

            • Príjemná atmosféra vianočnej burzy výrobkov, ktoré priniesli žiaci, dotvorená punčom pani riaditeľky

            • SPOLUPRÁCA V RÁMCI PROJEKTU ERASMUS+

            • Po prvýkrát sme sa ako škola zapojili do výzvy Erasmus+ a náš projekt bol úspešne schválený. V dňoch 29.11.-1.12.2023 sa uskutočnila prípravná návšteva p. riaditeľky Nataši Vinohradskej a špeciálnej pedagogičky Moniky Ukropcovej v dvoch základných školách v Prahe.

              Prvé pracovné stretnutie sa nieslo v príjemnej atmosfére za prítomnosti p. riaditeľa Martina Ševčíka a špeciálnej pedagogičky p. Ivety Jakubčíkovej zo ZŠ Londýnská 34, Praha 2.  Druhé stretnutie sa konalo v ZŠ Štrossmayerovo náměstí 4, Praha 7. Privítal nás p. riaditeľ František Rada, jeho zástupcovia Martin Provazník, Jan Juříček, Božena Palusgová a špeciálni pedagógovia Eliška Tůmová a Martin Halada.

              Cieľom bolo nadviazať partnerskú spoluprácu s novými školami, dohodnúť organizáciu a podmienky mobility zamestnancov našej školy. Spoločné rozhovory boli veľmi prínosné a inšpirujúce k budúcej ročnej spolupráci, ktorú sme touto prípravnou návštevou úspešne odštartovali. Mobilita našej školy sa podľa dohody uskutoční v roku 2024 a pevne veríme, že nás všetkých obohatí. Tešíme sa na spoluprácu, Praha! 

            • 5.A na predvianočnej exkurzii v „malom Ríme“

            • Predposledný novembrový deň sa piataci zo ZŠ Beethovenova v Nitre doplnení „siedmymi statočnými“ ôsmakmi vypravili vláčikom objavovať Trnavu. Ľadové ráno signalizovalo vysokú pravdepodobnosť bezoblačného dňa, čo sa aj potvrdilo. Prevoz vlakom do Trnavy prebiehal hladko, akurát s desaťminútovým meškaním. Po vystúpení sme sa v Trnave prešli na námestie pred mestskú vežu, kde nás už čakal náš sprievodca. Previedol nás čarovnými zákutiami mestečka, ukázal nám starú radnicu s hradným múrom i Kostolom sv. Mikuláša a porozprával nám o histórii „malého Ríma“. Napokon sme sa dostali až na vrchol samotnej trnavskej mestskej veže, kam nás doviedlo 143 schodov. Výhľad bol ukážkový, v diaľke sme videli dokonca aj Zobor. Zvrchu sme si pozreli ako vyzerá trnavské vianočné mestečko a o chvíľu sme už nasávali jeho úžasnú atmosféru. City arény chtiví piataci na svoj zasľúbený cieľ skoro zabudli pri automatoch na námestí, kde si mohli zmerať svoje sily vo všetkých končatinách. Takmer každý žiak 5.A si vyskúšal udierať kladivom. Ďalší piataci testovali tvrdosť svojej strely s futbalovou loptou či boxovací mechom. Ôsmak Timo sa nedal zahanbiť pri pálení na bránku, jeho spolužiačka Sabinka zase excelovala pri boxovacom vreci. City aréna počkala. Cestou do nej dostali najmä dievčatá chuť na burgre (nie s kyslými uhorkami ale s hranolkami) od Mc Donalds. Počiatočnú nervozitu po zistení, že sa dá v svetoznámom reťazci v Trnave platiť len platobnou kartou vystriedali blažené úsmevy po schrúmaní menu. Dievčatám robil spoločnosť Lukáš, ktorý papkal čoby myška. Po dojedení sme vymenili Mc Donald za susednú City arénu, kde žiaci dostali rozchod. Každý si pozrel, čo ho zaujímalo, najedol sa a o hodinku sme sa mohli vydať smerom na stanicu. Spiatočný vlak domov sme v pohode stihli, avšak jeho staré plné horúce vagóny nás hodnú chvíľu mátali. Našťastie pekný pocit z exkurzie nás hrial viac. O pol štvrtej sme prišli do Nitry a krátko pred štvrtou vystúpili nad našou školou. Ďakujeme trnavskej organizácii cestovného ruchu za peknú prehliadku Trnavy a našim žiakom za veľmi dobré správanie na celej akcii.