• Novinky

            • Turistika nad Nitrou

            • Prvé krásne piatkové májové popoludnie využili niektorí žiaci 7.B na prechádzku od Liečebného ústavu na Zobor, Pyramídu a dražovský kostolík sv.Michala Archanjela. Príjemná turistika v nádhernom počasí sa niesla v relaxačnom duchu. Čas odsýpal veľmi rýchlo, preto sme sa ani nenazdali a boli sme v cieli. Autobusom číslo 4 sme sa podvečer odviezli z Dražoviec naspäť do Nitry.

            • MODULY 2022/2023 TANCE DO ŠKÔL

            • Žiaci druhého a tretieho ročníka sa v rámci telesnej a športovej výchovy pod záštitou Slovenského zväzu tanečného športu v spolupráci s MŠ Váš zúčastnili projektu - MODULY 2022/2023 TANCE DO ŠKÔL. Žiaci sa 6 vyučovacích hodín (6 týždňov - 1 hodina týždenne) venovali pohybovej príprave, tanečným krokom a to všetko pod vedením skúsených lektorov z tanečnej školy House of Dance by Tomáš Surovec v Nitre. Výsledkom ich šesť týždňového snaženia bola spoločná choreografia.

            • Školský korčuliarsky kurz pre IV.C

            • Žiaci IV.C sa v dňoch 24.4. - 28.4. 2023 zúčastnili Školského korčuliarskeho kurzu pre 1.stupeň.Žiaci sa počas kurzu nielen naučili korčuľovať,zdokonali sa v technike korčuľovania, ale sa aj výborne zabavili.

            • Súťaž "Zelený svet"

            • Slovenská agentúra životného prostredia vyhlásila medzinárodnú súťaž umeleckej tvorivosti detí a mládeže na tému Voda je život.Do výtvarnej súťaže sa zapojili žiaci 1. a 2. stupňa našej školy : F.Hraška, E. Filinová, N. Virgová, T. Slavkovský, E. Kováčová, S. Veselý, L. Ivančíková, F.J. Ivan, L. Horníková, M. Bisáková.

            • PROJEKT ČERSTVÉ HLAVIČKY

            • ​​​​

              Projekt je určený pre všetky základné a materské školy na Slovensku, ktoré môžu súťažiť o prísun kvalitného a čerstvého ovocia alebo zeleniny počas celého nasledujúceho školského roka. V predajni Kaufland
              na Hviezdoslavovej ulici v Nitre súťažia o prísun ovocia medzi sebou dve školy. Jednou z nich je naša ZŠ Beethovenova 11 v Nitre.
              Víťazné školy (pre každú predajňu Kaufland jedna ZŠ) získa od predajne Kaufland počas školského roku 2023/2024 ovocie pre svojich žiakov na týždennej báze. Ak chcete, aby Vaše dieťa malo v školskom roku 2023/2024 bezplatnú možnosť získať rôzne ovocie jedenkrát počas každého týždňa, tak prosím neváhajte a hlasujte na https://www.cerstvehlavicky.sk/

               

              ĎAKUJEME.

               

              Dôležité otázky a odpovede k súťaži:

               

              V akom termíne prebieha hlasovanie?

              Odpoveď: Hlasovanie na stránke www.cerstvehlavicky.sk prebieha od 20. 4. 2023 a bude ukončené 31. 5. 2023 o 23:59:59 hod. Hlasovanie po tomto termíne už nie je platné.

               

              Ako môžem hlasovať?

              Hlasujúci, ktorý sa rozhodne zapojiť do hlasovania, sa na stránke zaregistruje svojím emailom. Registrácia je potrebná iba pri prvej návšteve. Hlasujúci bude následne vyzvaný na zadanie telefónneho čísla, na ktoré bude zaslaná overovacia SMS s vygenerovaným kódom. Po zadaní správneho kódu z SMS sa dokončí registrácia. Po dokončení registrácie sa udelí hlas vybranej škole alebo škôlke. Pri ďalších návštevách stránky, stačí keď sa hlasujúci už len prihlási a zahlasuje. Odoslaný hlas sa danej škole alebo škôlke ihneď pripočíta, s tým, že sa zohľadní počet detí/žiakov. Poradie sa na stránke v reálnom čase upraví. Hlasujúci môže hlasovať v jeden deň maximálne dvakrát, pričom môže hlasovať jedenkrát za škôlku a jedenkrát za školu. Nie je povinné udeliť hlas škole aj škôlke.

               

              Kedy sa môj hlas započíta?

              Každý hlas sa započíta ihneď po zahlasovaní, kliknutím na tlačidlo “Odoslať hlas“ na stránke www.cerstvehlavicky.sk. Hlas sa danej škole alebo škôlke ihneď pripočíta, s tým, že sa zohľadní počet detí/žiakov a poradie sa na stránke v reálnom čase upraví.

               

              Prečo sa môj hlas prepočítava počtom detí/žiakov?

              Aby sme zabezpečili rovnaké šance pre všetky zaregistrované školy a škôlky, zohľadňuje sa počet detí navštevujúcich školu/škôlku. To znamená, že počet odovzdaných hlasov sa delí počtom žiakov alebo detí danej školy alebo škôlky a následne sa vynásobí sa číslom 1000, aby sme predišli desatinnému číslu. Zoznam registrovaných škôl a škôlok s počtom žiakov a detí je dostupný TU.

               

              Koľkokrát môžem hlasovať?

              Hlasovať za Vami zvolenú školu alebo škôlku, môžete každý deň iba raz, pričom môžete v jeden deň hlasovať za jednu školu a jednu škôlku. Hlasovať tak môžete každý deň až do 31. 5. 2023 do 23:59:59 hod. Odovzdanie hlasu podlieha:

              a) pri prvej návšteve registrácii na stránke www.cerstvehlavicky.sk

              b) pri opakovaných návštevách prihláseniu na stránke www.cerstvehlavicky.sk

               

              Koľko základných a materských škôl môže získať ovocie a zeleninu od spoločnosti Kaufland?

              Spoločnosť Kaufland má v čase spustenia 5.ročníka projektu na Slovensku 75 predajní a pre každú jednu z nich hľadá jednu partnerskú základnú školu a jednu partnerskú materskú školu. Škola a škôlka, ktorá získa najviac prepočítaných hlasov vzhľadom ku konkrétnej predajni Kaufland, získa od spoločnosti Kaufland ovocie a zeleninu na celý školský rok 2023/2024 na týždennej báze.

               

              Koľko ovocia a zeleniny získajú výherné školy a škôlky?

              Spoločnosť Kaufland poskytne raz týždenne každej víťaznej základnej škole a každej víťaznej materskej škole v školskom roku 2023/2024 maximálne 200 g ovocia alebo zeleniny na žiaka/dieťa.

               

               

              Ako zistím priebežné poradie škôl a škôlok v hlasovaní?

              Priebežné poradie základných a materských škôl počas hlasovania je zobrazené na webovej stránke www.cerstvehlavicky.sk.

               

               

              Viac o projekte tu: https://www.youtube.com/watch?v=DAP_b-B7VYU&t=6s

            • Svetový deň vody

            • Žiaci 4.ročníka sa 22.3.2023  zúčastnili oslavy Dňa vody, ktorú organizovala ZVS pri OC Promenáda.

              Hlavnou témou bola ochrana životného prostredia, vodných zdrojov a význam pitnej vody.

              Súčasťou programu bolo vyhodnotenie výtvarnej súťaže na tému „Voda a jej ochrana“.

              Z našej školy boli ocenené Nela Matušková a Yasmin Faková zo IV.C a Elena Filinová z IX.B.

            • Hviezdoslavov Kubín - obvodné kolo v Nitre

            • Dňa 10.3. 2023 reprezentovali naši žiaci Lucia Kompasová III.B,Yasmin Faková IV.C, Sára Macuhová V.A, Oliver Mánik V.A a Hana Raučinová VII.B našu školu v prednese poézie a prózy.Žiačky Yasmin Faková sa umiestnila na 3. mieste v prednese prózy a Hana Raučinová získala čestné uznanie tiež v prednese prózy.Úspešným recitátorom gratulujeme.

            • Beseda v CHKO Ponitrie

            • Dňa 20.3. 2023 sa žiaci 1.A a 1.B zúčastnili besedy v CHKO Ponitrie. Dozvedeli sa zaujímavosti zo života v prírode a ochrane zvierat.