• Novinky

            • Európsky týždeň mobility a športu - II. ročník

            • Žiaci druhého ročníka si počas Európskeho týždňa mobility vyskúšali kolobežky ako dopravný prostriedok. Chlapci a dievčatá si zasúťažili o najrýchlejšiu kolobežku a spoločne prešli čestný okruh okolo ihriska.

              V iný deň sa vybláznili na švihadlách a zahrali si i futbal. 

            • Futbalovo – turistický športový deň 5.A

            • Posledný septembrový týždeň má prívlastok športový. Žiaci 5.A zo ZŠ Beethovenova toto označenie v stredu 27.septembra 2023 do bodky naplnili. Náš športový deň sa skladal z turistickej prechádzky od školy cez Mlynárce, Hidepark a mestský park až ku Zoborskému jazierku. Tam sme sa do sýtosti vyšantili pri hraní futbalu, na kolotoči a pri cvičení vo fitnesparku s vlastnou váhou. Chodeckú i futbalovú časť sme za exkluzívneho počasia prerušovali pravidelnými občerstvovacími pauzami. Všetkých sedemnásť ratolestí z 5.A zvládlo dlhšiu vychádzku ľavou zadnou a náš športový deň dopadol na jednotku. Šťastní, zdraví a vyšportovaní sme sa autobusom zo Zobora krátko po jednej hodine vrátili ku škole a pochutili si na super obede (tá kuracia polievočka a moravské koláče v školskej jedálni boli skvelé, pani kuchárky by si za ne zaslúžili Michelinskú hviezdu). Prežili sme parádny deň. Nabudúce sa naše športové aktivity ešte pokúsime vyšperkovať menším počtom detských zvád.

              PS: Veľkú pochvalu si zaslúžia naše dievčatá, ktoré v autobuse MHD neváhali obetovať vlastné pohodlie a ponúkli svoje miesto na sedenie starším dámam. Klobúk dole a palec hore.      

            • Európsky týždeň športu

            • 22.9. v piatok sa konal na našej škole dlho očakávaný turnaj vo florbale. Tak ako býva zvykom, lístky boli vypredané v priebehu niekoľko minút. V Beethoven aréne sa tlačili diváci až po strechu. Ale čo bolo najdôležitejšie? Všetky družstvá predviedli majstrovské umenie, vysoké tempo a o víťaza sa rozhodovalo až do posledných zápasov. Perfektné akcie, nádherné góly si zaslúžili obdiv všetkých divákov.
              Umiestnenie medzi piatymi a šiestymi ročníkmi:
              3.miesto: 5.A
              2.miesto: 6.B
              1.miesto: 6.A

              Umiestnenie medzi siedmakmi až deviatakmi:
              3.miesto: 8.A
              2.miesto: 8.B
              1.miesto: 9.B

              25.9. v pondelok sa hral na našej škole ešte dosiaľ neznámi turnaj vo vybíjanej zmiešaných družstiev ( na ploche museli byť 4 dievčatá a 4 chlapci ).
              Aj tento turnaj priniesol výbornú športovú atmosféru na tribúny aj na hraciu plochu. Tak ako v piatkovom turnaji aj v tomto turnaji sa rozhodovalo až do posledných zápasov o víťaza. Podľa odoziev divákov a hráčov musíme konštatovať , že turnaj vo vybíjanej bude musieť mať svoje pokračovanie.

              Umiestnenie medzi piatymi a šiestymi ročníkmi:
              3.miesto: 6.B
              2.miesto: 5.A
              1.miesto: 6.A


              Umiestnenie medzi siedmakmi až deviatakmi:
              3.miesto:8.A
              2.miesto: 8.B
              1.miesto: 9.B

              Všetkým športovcom treba vyjadriť len veľký obdiv za predvedené výkony.

               

               

            • Test digitálnej gramotnosti na hodine Informatiky

            • Naši žiaci absolvujú na hodinách Informatiky Test digitálnej gramotnosti vďaka ktorému ihneď po vyriešení testu spolu s vyučujúcimi zistia, v ktorých oblastiach majú silné stránky a v ktorých majú ešte nedostatky. Podľa zistených informácii z testu, vie vyučujúci zacieliť na prípadne nedostatky žiakov.

            • Výtvarná súťaž Nitra moje mesto

            • Fotky z vyhodnotenia výtvarnej sútaže Nitra moje mesto sa naša žiačka Dominka Šimáková z VIII.B s prácou Morový stĺp umiestnila na krásnom 1. mieste. Srdečne gratulujeme!